Copiii și tinerii aflați în plasament se confruntă adesea cu o serie de probleme și provocări, care le afectează șansele de a se dezvolta armonios și de a avea succes în viață. Separarea de familia biologică, schimbările frecvente de mediu și relațiile instabile cu adulții de referință pot duce la anxietate, depresie și probleme de comportament. Acestea pot afecta învățarea, relațiile interpersonale și capacitatea de a face față provocărilor vieții. De asemenea, aceștia au acces limitat la servicii de sănătate mentală, consiliere educațională, activități extrașcolare și oportunități de dezvoltare personală, aspecte care pot impiedica dezvoltarea lor într-un mod sănătos și echilibrat.

Proiectul „Tabere: Valori pentru Mâine” este conceput ca un răspuns la nevoile specifice ale acestor copii și tineri, oferindu-le un mediu sigur și propice pentru a-și dezvolta abilitățile sociale și emoționale. Proiectul oferă un program complex, ce îmbină activități recreative și educaționale, având ca scop promovarea dezvoltării personale și dobândirea de abilități practice, utile în viața cotidiană. Participanții vor avea oportunitatea de a se implica într-o gamă diversificată de activități creative indoor și outdoor, care vor contribui la dezvoltarea competențelor-cheie și consolidarea încrederii în sine.

Proiectul „Tabere: Valori pentru Mâine” este finanțat prin programul Start ONG, program lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

28 - 30.07.2023
Centrul de Agrement Arieșeni
Tabăra 1: 28-30.07.2023
CTF „Izvorul Tămăduirii” Oarda de Jos și CTF „Adolescența” Oarda de Jos
Fotografii
03 - 05.08.2023
Centrul de Agrement Arieșeni
Tabăra 2: 03-05.08.2023
CTF „Vasile cel Mare” Alba Iulia
Fotografii
11 - 13.08.2023
Centrul de Agrement Arieșeni
Tabăra 3: 11-13.08.2023
CTF „Rebeca” Teiuș
Fotografii

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.