Tu știi ce carieră ți se potrivește?

Alegerea carierei este un proces complex care implică mai multe etape necesare a fi parcurse până la momentul luării unei decizii privind cariera. Este important să te cunoști cât mai bine și să nu te grăbești. Primele activități din cadrul acestui proiect te ajută să-ți explorezi resursele și să descoperi treptat ce ți se potrivește cel mai bine. Abia după ce ai parcurs etapa autocunoașterii, poți începe să pășești spre dezvoltarea abilităților de luare a deciziilor, de rezolvare de probleme, de management al timpului și de planificare a activităților. Ca în final… să reușești să-ți realizezi propriul plan de carieră. Însă, nu ești singur. Suntem alături de tine pe tot parcursul acestei călătorii.

Ediția 2022 a proiectului „ABC pentru succes” se va desfășura pe parcursul anului școlar 2022-2023 în unitățile școlare din județele Alba și Sibiu, în parteneriat cu Centrele Județene de Resurse și Asistență Educațională Alba și Sibiu. Proiectul „ABC pentru succes” este finanțat prin programul Start ONG, program lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Participanți: 
1000 de elevi de gimnaziu (clasele a VII-a și a VIII-a) și liceu (clasele a XI-a și a XII-a), înscriși în învățământul de masă în una din unitățile de învățământ din județele Alba și Sibiu, coordonați de 50 de profesori consilieri școlari.

Ce ne propunem?
Ghidul de activități și cele două tipuri de caiete de lucru pentru elevi (gimnaziu și liceu), realizate în ediția precedentă a proiectului, vor fi utilizate de către profesorii consilieri școlari în cadrul ședințelor de consiliere și orientare în carieră la clasă. Ne bucurăm, în acest sens, de colaborarea cu Centrele Județene de Resurse și Asistență Educațională Alba și Sibiu, parteneriate importante care asigură implementarea și sustenabilitatea proiectului.

Prima ediție a proiectului (2019) a avut ca grup țintă elevi care se află în situații de risc (părinți plecați în străinătate, părinți divorțați, părinți decedați, risc de abandon școlar, situație financiară precară).

Ediția 2021 a proiectului a avut ca grup țintă cel puțin 800 de elevi din clasele a VIII-a și a XII-a din unitățile de învățământ din județul Alba. – mai multe detalii

Această ediție (2022) a proiectului cuprinde 2 module. În cadrul fiecărui modul sunt cuprinse câte 5 activități de educație pentru carieră la clasă:

Modulul I – Autocunoaștere pentru clasele a VII-a și a XI-a.
Teme: identificarea propriilor trăsături de personalitate, valori, tipuri de inteligență și roluri în cadrul unei echipe.

Modulul II – Planificarea carierei pentru clasele a VIII-a și a XII-a.
Teme: interese și aptitudini, dezvoltarea unor abilități privind comunicarea asertivă, luarea deciziilor și asumarea responsabilităților (stiluri decizionale și dezvoltarea capacității raționale privind procesul decizional), marketing personal, managementul timpului, realizarea unui plan de carieră (scop, obiective și oportunități în carieră).

Perioada: anu școlar 2022-2023.

Modul de livrare al sesiunilor va fi unul practic, non-formal, bazat pe lucrul efectiv al beneficiarilor și implicarea lor directă.

Rezultate:

Elevi implicați: 2357
Profesori consilieri școlari implicați: 38
Lecții de consiliere și orientare în carieră desfășurate: 500

LOGO START ONG-01 (1)
Logo Kaufland Implicarea face diferenta
logo CJRAE AB
logo cjrae sb