ACDPCCR

Asociația Centrul de Dezvoltare personală și combatere a comportamentelor de risc

DESPRE NOI

CINE SUNTEM

Din 2015, ajutăm copiii și adolescenții aflați în situații de risc să se dezvolte într-un mod armonios, asigurând, prin consiliere, integrarea lor socială și profesională.

Am început la nivel local, oferind sprijinul nostru în dezvoltarea psihosocială a copiilor din cămine și instituții de plasament din județul Sibiu.

Obiectivul nostru este să scalăm toate eforturile la un nivel național și să construim în continuare programe dedicate tinerilor din România, în care să le oferim cele mai bune instrumente pentru dezvoltarea personală, indiferent de mediul din care provin.

Valentina Acdpccr
Mirela Acdpccr

MISIUNE

Primele tipare comportamentele se învață acasă…indiferent dacă vorbim de casa parinților, un centru de plasament sau un cămin temporar.

Tinerii expuși comportamentelor de risc (prezența abuzul verbal sau fizic, consumul iresponsabil de alcool sau droguri, etc) în timpul anilor de formare preiau o mare parte din aceste tipare și le aplică, la rândul lor, în lipsă consilierii și a unei ghidări atente.

Ne-am dedicat ultimii 4 ani construind punți între asistenți sociali și tinerii aflați în cămine sau centre de plasament și sprijinindu-i pe aceaștia în găsirea unui limbaj comun.

Relația dintre un copil sau adolescent și tutorele său trebuie construită cu multă grijă și empatie, luând în calcul comportamentele de risc la care acesta a fost expus în trecut și nevoia de a rupe acest cerc vicios.

Pe lângă lucrul direct cu asistenții sociali și tinerii aflați în centre de plasament, ne dorim să promovăm o educație prin joc și exemplu în rândul parinților din România și, alături de ei, să creștem o nouă generație pregătită de orice fel de provocare.

VALORI ȘI VIZIUNE

Valori – Misiune noastră este de a oferi programe specializate , practice și relevante pentru dezvoltarea abilităților de viață. Programele noastre sunt menite să ajute la integrarea socio-profesională a beneficiarilor. 

Viziune – Scopul nostru este de a preveni și de a reduce comportamentele de risc și de a asigura condițiile necesare pentru dezvoltarea competențelor și abilităților de viață ale beneficiarilor în vederea îmbunătățirii calității vieții acestora.

ACDPCCR ONG