ACDPCCR

Asociația Centrul de Dezvoltare personală și
combatere a comportamentelor de risc

DESPRE NOI

CINE SUNTEM

Din 2015, ajutăm copiii și adolescenții aflați în situații de risc să se dezvolte într-un mod armonios, asigurând, prin consiliere, integrarea lor socială și profesională.

Am început la nivel local, oferind sprijinul nostru în dezvoltarea psihosocială a copiilor din centre de plasament și case de tip familial din județul Sibiu.

Obiectivul nostru este să scalăm toate eforturile la un nivel național și să construim în continuare programe dedicate copiilor și tinerilor din România, în care să le oferim cele mai bune instrumente pentru dezvoltarea personală, indiferent de mediul din care provin.

Valentina Acdpccr
Mirela Acdpccr

MISIUNE

Primele tipare comportamentele se învață acasă… indiferent dacă vorbim de casa părinților, un centru de plasament sau o casă de tip familial.

Tinerii expuși comportamentelor de risc (prezența abuzului verbal sau fizic, consumul iresponsabil de alcool sau droguri, etc) în timpul anilor de formare preiau o mare parte din aceste tipare și le aplică, la rândul lor, în lipsa consilierii și a unei ghidări atente.

Ne-am dedicat ultimii ani construind punți între specialiștii din domeniul social și beneficiarii centrelor rezidențiale, sprijinindu-i pe aceștia în găsirea unui limbaj comun.

Relația dintre beneficiar și specialiștii cu care se află în contact trebuie construită cu multă grijă și empatie, luând în calcul comportamentele de risc la care acesta a fost expus în trecut și nevoia de a rupe acest cerc vicios.

Pe lângă activitățile desfășurate în cadrul centrelor rezidențiale, ne dorim să promovăm o educație prin joc și exemplu în rândul părinților din România și, alături de ei, să creștem o nouă generație pregătită pentru provocările vieții de zi cu zi.

VALORI ȘI VIZIUNE

Valori – Ne dorim să oferim programe specializate , practice și relevante pentru dezvoltarea abilităților de viață. Programele noastre sunt menite să ajute la integrarea socio-profesională a beneficiarilor, astfel că cele mai importante valori ale noastre sunt: integritatea, responsabilitatea, unitatea, inovația și dezvoltarea continuă.

Viziune – Scopul nostru este de a preveni și de a reduce comportamentele de risc și de a asigura condițiile necesare pentru dezvoltarea competențelor și abilităților de viață ale beneficiarilor în vederea îmbunătățirii calității vieții acestora.

ACDPCCR ONG