Dezvoltarea autonomiei la copiii și tinerii aflați în plasament în case de tip familial constituie un factor ce poate influența pozitiv integrarea acestora în societate și pe piața muncii. În strânsă legatură cu autonomia se află gândirea creativă și critică, ce facilitează capacitatea de luare a deciziilor și de rezolvare a problemelor.
Pe de o parte, gândirea creativă ajută copiii și tinerii să găsească modalități de examinare a problemelor dintr-o perspectivă nouă, pentru a obține idei noi, originale. Pe de altă parte, gândirea critică îi ajută să definească probleme, să identifice ipoteze, să analizeze idei și să aibă un raționament critic pentru a genera soluții potrivite și pentru a evalua corectitudinea acestora folosind un raționament logic.
Proiectul „Idei colorate” se va desfășura în perioada septembrie – decembrie 2022 în casele de tip familial din județul Alba. Proiectul „Idei colorate” este finanțat prin programul Start ONG, program lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
Ce ne propunem?
Scopul proiectului este dezvoltarea autonomiei personale a copiilor și tinerilor aflați în plasament în case de tip familial prin intermediul dezvoltării gândirii creative și critice.
Participanți:
50 de copii și tineri aflați în plasament în case de tip familial din județul Alba, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani.